Artillerisystem 08

0 Comments

artillerisystem 08

Såg i måndags en raritet, en artilleripjäs! Det var på väg 34, strax utanför Tiftrondellen som ligger vid Linköping. Den var på väg till Borensberg, kanske K. Artillerisystem 08, med projektnamnet ARCHER, är ett självgående eldrörsartillerisystem utvecklat av BAE Systems Bofors AB för Sverige. FMV har beställt systemet som en uppgradering av Haubits Systemet utvecklas för att, förutom konventionell ammunition, även kunna skjuta XM Excalibur.‎Historik · ‎Systemet · ‎Användare · ‎Se även. När de på grund av finansieringssvårigheter tvingades hoppa av samarbetet såg hela projektet ut att gå om intet, men då istället Norge valde att ansluta sig till projektet (formellt hösten ) underlättade det beslutet om utveckling av Archer-systemet. Som motköp till detta har Sverige accepterat att.

Video Artillerisystem 08

155mm Field Howitzer 77B: The Bofors Gun Baserat på erfarenheter från FH77 systemet både i Sverige och internationellt, har Archer förmågor utvecklats för att möta alla de utmaningar ett modernt artillerisystem kan ställas inför. Archers automatiserade system gör att det tar mindre än trettio sekunder ifrån att en eldgivningsorder inkommit till dess att. Artillerisystem 08, med projektnamnet ARCHER, är ett självgående eldrörsartillerisystem utvecklat av BAE Systems Bofors AB för Sverige. FMV har beställt systemet som en uppgradering av Haubits Systemet utvecklas för att, förutom konventionell ammunition, även kunna skjuta XM Excalibur. När de på grund av finansieringssvårigheter tvingades hoppa av samarbetet såg hela projektet ut att gå om intet, men då istället Norge valde att ansluta sig till projektet (formellt hösten ) underlättade det beslutet om utveckling av Archer-systemet. Som motköp till detta har Sverige accepterat att.

Artillerisystem 08 - att infrskaffat

Med pjäsen ingår ett ammunitionsfordon som med hjälp av en vikarmskran och två personer kan ladda magasinet fullt 21 granater på ca åtta minuter. Fordonstypen är en Volvo A30D 6x6 med en vikt på 33,5 ton och en totallängd på 14,3 meter. Tipsa om sidan Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan. Prenumerera Här är du nu: Detta gav större mobilitet och snabbare gruppering. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv. artillerisystem 08 Vårt uppdrag Försvarsmaktens uppdrag - i Sverige och utomlands Strategisk inriktning Vi låter Sverige vara i fred Våra värderingar Vår verksamhetsidé Vår vision Vår uppförandekod Vår värdegrund Jämställdhet och jämlikhet Vårt arbetssätt Vårt miljöarbete Bodström landshövding tillsyn och kontroll Materielförsörjning Samarbete hårinpackning andra myndigheter Internationellt samarbete Nordiskt samarbete Strategisk planering Upphandlingar Ekonomisk planering och redovisning Artillerisystem 08 andel av BNP Bängan lagerblad och anmälan Tillstånd för flygfotografering Flygning med drönare Tillstånd för sjömätning Flyghinderanmälan Diplomatiska tillstånd Samhällsplanering Riksintressen För dig som privatperson För dig vid kommun eller myndighet Bygglov, förhandsbesked och planärenden Infrastruktur Områdesskydd Vindkraftverk och andra höga objekt Remissblanketter Kontakt. Sign up for a new partner åkgräsklippare in our community. Mobilapplikationer Android iPhone Windows Phone. Tidigare använd materiel i svenska försvaret. Dessa var planerade att utgå artillerisystem 08 den norska krigsorganisationen när det nya systemet levererats. Det måste ju finnas en eller flera ammunitionsbilar och en bil med all övrig utrustning och någon bil för befälen att glassa i puma swede prive. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Archersystemets historia började med att FMV startade teknikstudier i mitten av talet för att hitta en ersättare till haubits 77B. I förarhytten fanns datorer för beräkning av ballistiska data, vilket annars utfördes på en separat batteriplats för hela artillerikompaniet. Archer Archer är en utvecklad variant av artilleripjäsen Haubits 77B, där pjäsens överlavett har monterats på en tung terrängvagn. Dessutom kan den fjärrstyras via en dator i förarhytten, vilket innebär att personalen normalt inte behöver stiga ur förarhytten när pjäsen används. För närskydd har Archer försetts med en utvändig fjärrstyrd sensor- och vapenplattform och på vagnens bakdel finns förvaringslådor för till exempel radioapparater, datorutrustning, extra ammunition och personalens packning. artillerisystem 08

Categories: svt se nyheter

0 Replies to “Artillerisystem 08”